От х:

Днес в x:

Мерцедес се смля в кърджалийски брикети, шофьорът жив по чудо

Сребърната стрела нацелила спрелия камион без дори да опита да спре

Сребрист Мерцедес управляван от 64-годишния Димо Конгалов от Симеоновград се потроши заедно с водача си между селата Александрово и Константиново, след като се заби в спрял камион с брикети. Хубавичката Е класа е абсолютно неизползваема, за разлика от водача си, който се отърва с счупена ръка. Той бе прегледан в хасковското Спешно и настанен в Ортопедия. Разминал се е с по-лошото, заради задействалия се еърбег, защото скоростта, с която се е забил в камиона не е била от най-малките. За това свидетелстваше изкривена и скъсана стоманена греда в задната част на камиона. 

Как се стигнало до сблъсъка е пълна мистерия, върху която участници и зрители на инцидента продължаваха да си блъскат главите. Шофьорът и собственик на камиона, Иван Башев от Кърджали обясни, че бил спрял, за да си оправи страничните огледала. Няколко километра преди това бил засечен от два турски тира и буквално наврян в края на и без това тесния път. Там се закачил в клоните на надвисналите дървета, които му затворили огледалата. Спрял умишлено на права отсечка с добра видимост, пуснал аварийните и тъкмо си оправил огледалата когато чул/усетил трясъка. 

Освен че карал бързичко, мерцедесът дори не направил опит да спре. Това стресна съпругата на Димо, Мария Конгалова, която дошла на произшествието - “Да не му е прилошало нещо...“ Справка в хасковската МБАЛ обаче показа, че Димо не е имал съпътстващ здравословен проблем. 

Кърджалиецът не е пил, на симеоновградчанина ще бъде взета кръвна проба в болницата. Пътят за Симеоновград бе изцяло блокиран. Натрупалите се на опашка коли бяха отбивани по обходни коларски маршрути. Пътищата обаче бяха толкова лоши и с такава денивелация, че камионите не си и помислиха да пробват и бавно се трупаха в отсечката между Александрово и Константиново.

Г.Христов

Ударът бе скъсал метална греда от хидравликата на камиона

"От това кола не става"
Мария Конгалова бе силно притеснена за съпруга си
Шофьорът на камиона Иван Башев нямаше обяснение за катастрофата
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини