От х:

Днес в x:

Депутати напънаха мускули на street фитнес в строителната гимназия

Гюлсен Кадир и Станимир Делчев от ПГДС са републикански шампиони по бокс, те ще поддържат физическата си подготовка и в училище

Депутатите от Хасково Иван Петров и Румен Данев напънаха мишци и демонстрираха пред учениците от Професионалната гимназия по дървообработване и строителство "Цар Иван Асен ІІ" добра физическа подготовка. Така ексшефът на хасковската полиция и бившия областен управител доказаха, че мускулите им не са атрофирали зад парламентарните банки.

„Спортът уважава добрите! Той е за тези, които искат да имат дисциплина и зрав дух в здраво тяло!“, каза пред школниците Петров, преди да запретне ръкави и да яхне уреда. Макар и костюмар, Румен Данев го последва, но внимателно, за да не да даде фира по шевовете сакото му. Демонстрацията те направиха на гребния тренажор, който е един от уредите в чисто новия street фитнес в двора на школото и заслужено обраха овациите на младоците.

Съоръженията за физически упражнения на открито са най-новата придобивка на гимназията. Школото е броило пари от бюджета си само за закупуване на материалите, а учениците сами са проектирали и изработили уредите, похвали ги директорът Александър Батимов. Макар че в гимназията си имат собствен фитнес салон, той се оказал недостатъчен за мераклиите гимназисти да поддържат бицепсите си като камък.

Фитнес уредите на открито са на площ от 60 кв. м. Теренът обаче ще бъде разширен и в момента се изработват още три съоръжения. Идеята на ръководство е да популяризира леснодостъпния спорт и да даде пример на останалите училища в града как с минимални средства, може де се осигури място за здравословен начин на живот на децата в Хасково.

“Очарована съм от инициативата на гимназията, която работи много за популяризирането на ученически спорт в региона. Александър Батимов за пореден път доказва, че е достоен за шеф на спортно училище!,“, шеговито поздрави гимназистите, преподавателите и директора гл.инспектор към спортното министерство за Хасковска област Силвия Тенчева.

М.Манолова

гимназистите с кеф показаха как ще прекарват свободното си време между натоварените си учебни часове
Депутатът Иван Петров не издържа на изкушението да пробва мускулите си ...
...съпартиецът му и колега в парламента Румен Данев не пощади шевовете на костюма си и също напомпи бицепсите си
...а някои просто си висяха ...
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини