От х:

Днес в x:

Два трупа за два дни в Хасково

Къщата на ул. Каменица 3 където е открита починала отдавна жена

Телата на двама починали хасковлии са били открити в рамките на два дни в заключени хасковски домове. За проникването до тях се е наложило местната пожарна да разрязва и разбива входни врати. В единият от случаите става дума за загинала от доста време жена на улица Каменица № 3 в хасковският квартал „Република“. Тялото и е било в процес на разложение. В другият случай загиналият е мъж на улица Гюмюрджина в Македонската махала. Няма данни за насилствена смърт, лаконично информираха от полицията. По предварителна информация хората са били самотно живеещи.

Това е абсолютно вярно за жената от Каменица. Тя е българка, обитавала е хубава тухлена къща на ъгъла с ул. Будапеща. Според съседи е била относително млада-около 50 години и се е грижела сама за себе си. До последно е управлявала личния си автомобил Опел Астра, а ежедневните излизания от дома оставяло впечатлението, че жената има редовна работа. Била обаче затворена, не общувала много, а много отдавна не е бил забелязван никой външен човек, който да я посещава. Интересното бе, че в квартала знаеха за жената и нейната история, но никой не бе чувал за улица Каменица. Това между другото е най-липсващата улица в Република. „Ми тя ся са праи“ обясниха ни коренни жители на квартала и посочиха близкото дере. На „Каменица“ има само два адреса-3 и 6, като първият е къщата на починалата, а на втория, който всъщност се намира на улица Ятак, се мъдри мюсюлмански молитвен дом, ситуиран в китна къща зад висок дувар.

Понеже опяването на покойницата не е минало там/поради другото вероизповедание на жената/ никой не знаеше за смъртта и, въпреки че спасителните служби са разбивали вратата и изнасяли тялото посред бял ден-около 13 часа в петък.

Г.Христов

Двора бе поддържан, дограмите нови, но три дни след откриване на тялото, все още нямаше некролог
Там трябва да минава улица "Каменица"
Вместо това има адрес на улица "Ятак"
Добре направен молитвен дом
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини