От х:

Днес в x:

Мултирама се отказа от Хасково, затварят

Тържественото откриване в края на 2010-та година

Веригата за компютри и аксесоари "Мултирама" хвърли бялата кърпа и затвори магазина си в Хасково. Това стана факт в началото на тази седмица, като към момента собствениците още изнасят стока и оборудване от огромното помещение на площад „Атлантически“. 

Със сигурност магазинът няма да се мести на друго място в Хасково, потвърдиха собствениците на помещението, които вече обявиха, че го дават под наем. Тарифата може би обяснява решението на веригата. 

Оказва се, че квадратен метър там се наема срещу 12 евро. Цялото помещение е 320 квадрата, което прави цифром и словом сумата от 3 840 евро на месец. Или-7600 лв месечно. 

Не е ясно обаче дали напускането на Хасково е по финансови причини. В компютърните среди обаче се говори, че за да се избие такъв огромен разход, плюс неизбежните заплати, осигуровки и консумативи, магазинът трябва да продава по 300-500 компютри месечно. Което на свития пазар в Хасково е невъзможно. 

Опитът ни за връзка с централният офис на веригата доведе до обещание, че ще ни се обадят, когато е на разположение лице, оторизирано да дава информация. 

Хасковският магазин на Мултирама отвори тържествено врати на 4-ти декември 2010-та година. Още тогава на купувачите направи впечатление относително високите за хасковските стандарти цени. От веригата обаче успокоиха, че имат стоки за всеки вкус и за всяко търсене.

Г.Христов

22 месеца по-късно

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини