От х:

Днес в x:

Глобиха найлонови кръчмари, димят въпреки забраната

Найлоновите аквариуми бяха спасение през януари 2011 г/сн.архив/ но сега вече са недопустими като места за пушене

Никотиновата полиция тресна първите ресторантьори, които се изхитриха да заобикалят тоталната забрана за пушене на закрити обществени места. Днес хората на инспектори от РЗИ засякоха две димитровградски хранителни заведения, тип бистро/кръчма/ в които имало оградени с найлон помещения за пушене. Здравната инспекция специално бе предупредила в пресконференция на 4-ти октомври, че този номер не върви. По смисълът на закона, найлонът си е преграда. А законът за здравето е категоричен-пушенето се забранява във ВСИЧИ закрити обществени помещения, с изключение на обособено място в летищата. 

И двете заведения са централни за Димитровград, силно посещавани. Едното обаче извадило истински късмет. В момента на внезапната проверка, в найлоновият аквариум нямало нито един човек. И тъй като нямало пушене на закрито, инспекторите му дали предписание да премахне „шатрата“. Тя била обособена от заграждане с найлон на съществуваща лятна градина. 

Във второто заведение обаче били заварени пушачи. Счело се, че пушенето е настъпило изцяло по вина на собственика, който е създал условия за пушене. И понеже вече имал предписание-веднага му била съставен акт на стойност 500 лв. 

Това е първият глобен собственик на заведение, след въвеждането от 1-ви юни на тоталната забрана за пушене в закрити обществени места. През лятото, летните градини спасяваха заведенията. С настъпването на зимата, тази опция отпада. 

Куриозното е, че точно днес ресторантьорите се събираха в хасковският ресторант „Тракия“ за да бистрят какво да правят със забраната. Бяха поканили за разяснения и представители на Никотиновата полиция, но последните предпочели да глобяват, вместо да се обясняват. В закона всичко било ясно указано.

Г.Христо

Стъкло или найлон-все е преграда/сн.архив/
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини