От х:

Днес в x:

Присъда за още един от бандата, източила 25 кила хероин от наркоканал

Още един от бандата, свила 26 кила хероин от наркоканала през България за Холандия, получи днес присъда в хасковския окръжен съд. Рамадан Рамадан подписа споразумение с прокуратурата, което бе одобрено от съда. В близките дни Рамадан влиза в затвора за 3 години и 8 месеца, защото споразумението не може да се обжалва пред по-горна инстанция. Ще плаща и 10 000 лева глоба. От наказанието му се приспадат прекараните в килията близо 4 месеца, през останалото време е бил под домашен арест.

Преди 6 месеца неговият авер от бандата Фахри Мурад, таксиметров шофьор в областния град, също се споразумя с държавното обвинение, но получи по-тежко наказание – 6 години решетки и 20 000 лв. глоба.

Двамата осъдени бяха част от група, задържана през април миналата година с 26 кг. хероин. Акцията се проведе на територията на три области – Хасково, Кърджали и Пловдив. Наркопласьорите били следени и подслушвани, в разработката са били използвани и специални разузнавателни средства.

Фахри Мурад бе задържан в Първомай в момент, когато предава 18 кг. от наркотика на софиянеца Жоро Цанов. Полицаите намериха в купувача 20 000 евро и пистолет Глок.

По време на разследването стана ясно, че тримата хасковлии са отклонили наркотика от по-голяма пратка, предназначена за Холандия. Предполага се, че става дума за мощна международна престъпна групировка.

Останалите двама от арестуваните трафиканти – Жоро Цанов и Боян Маринов днес отказаха да се включат в споразумението, подписано от Рамадан. Делото срещу тях ще продължи по общия ред. За престъплението,в което са обвинени, предвижданото наказание е от 5 до 15 години затвор.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини