От х:

Днес в x:

Маратонци на колела навъртат 209 км за 13 часа

Първата група колоездачи пресича центъра на Хасково

Над 30 ентусиасти от хасковско ,Сливен,София,Русе,Стара Загора и Бургас се отправиха на колопоход из областта. Обиколката е организирана от димитровградския клуб „Обороти” и няма състезателен характер.

Велосипедистите трябва да навъртят 209 км за максимално време 13.5 часа, за да бъде зачетено участието.

Очакваната средна скорост е около 20 км/час, което е малко на нанадолнище, но почти непосилно на изкачване.

Колоездачите ще карат по равно и стръмно, по първокласни, второкласни и плачещи за ремонт пътища.

След старта в 7 часа от Димитровград, колоната тръгна за Минерални бани, като пътем премина през Горски извор. Около 9.15, в доста разпокъсан вид, групата премина през центъра на Хасково в посока Стамболово. Оттам към сложната пътна и лингвистична обстановка на прочутото село Силен.

Според запознати, там е съвсем възможно както да огънеш джанта, на кола камо ли на колело, така и да се загубиш и да няма кой да попиташ за посоката. Следващи спирки са маджаровските баири, Малко Градище, Любимец, Харманли, Симеоновград и накрая в Димитровград, нарисува картата Янко Янков от клуб „Обороти”.

Димитровградчани за пръв път организират коломаратон иначе редовно правят състезателни отсечки до Хасково и по близките общини. Маратонското колоездене води началото си от Франция още в зората на миналия век. В България този вид спорт се практикува от 10 години.

Здравко Тонев, Николай Митев и Росен Тодоров първите пресякоха финалната линия в Димитровград с време 8 часа и половина. Последен завърши органидаторът от клуб "Обобори" Янко Янков, с цел да обезпечи мероприятието.

Г.Христов

Колоездачите бяха добре екипирани
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини