От х:

Днес в x:

Мустафа Карадайъ от Момчилград: Моделът на авторитарното управление от джипката разруши демокрацията и държавността

Изображение 1 от 6


    Момчилград беше първата община, откъдето предизборният лъч на ДПС стартира проявите в област Кърджали. В центъра на града множество момчилградчани посрещнаха Мустафа Карадайъ, председател на ДПС и водач на листата на ДПС в 9-ти МИР-Кърджали , Илхан Кючюк – депутат от ДПС в Европейския парламент и президент на партията на европейските либерали, Антоанета Асенова – Президент на Европейската либерална младеж, заместник- председателят на ДПС и кмет на Кърджали д-р инж. Хасан Азис. Тук бяха всички кандидати от листата на ДПС в девети многомандатен избирателен район. Сред момчилградчани бяха бившите депутати от района Ремзи Осман и Ерол Мехмед.
    На площада в центъра на Момчилград ДПС организира митинг, на който бяха представени всички 10 кандидати за депутати от района.
    "Няма как Момчилград да не се гордее с тази листа, в която заедно един до друг застават екип с необходимата подготовка, опит, хъс да се борят за правата на обикновените хора", заяви кметът на община Момчилград Илкнур Кязим. Тя подчерта, че проблемите в малките населени места са много повече и много по-различни от тези в големия град и столицата.
    "Всеки един от кандидатите ни за депутати познават проблемите на Момчилград и на региона. Наясно сме с очакванията на жителите и на най-отдалечената махала", каза още Илкнур Кязим.
    "ДПС е най-ценния политически продукт на България", обяви от трибуната областният лидер ва ДПС Ресми Мурад. Той допълни, че единствено ДПС гарантира правата и ащитава интересите на хората в Кърджалийска област.
    Пред насъбралите се хора говори и кандидатът за депутат Мукадес Налбант, която е от Момчилград. Тя призова съгражданите си да подкрепят на предстоящите парламентарни избори листата на ДПС.
    "Моделът на авторитарното управление от джипката разруши демокрацията и доведе до криза в държавността. Персоналните битки между институциите доведоха до политическата криза и криза на държавността", заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ. Той посочи, че изборите през април са дали старт на рестарта. Мустафа Карадайъ припомни, че от ДПС като отговорна политическа сила още 2009 годипна са предупредили, че предстои период, в който няма да се случи нищо добро в страната.
    "През 2009 година ние казахме, че най-страшното е мутризацията на политиката. За съжаление трябваше да го изживеем и днес това е факт", каза Мустафа Карадайъ. Той припомни още, че през 2016 година по време на националната си конференцията на ДПС мотото е било "Нормалност в политиката. Да възстановим нормалността в политиката, да възстановим диалога на терена на политиката".
    След митинга Мустафа Карадайъ положи цветя и се поклони пред паметника на жертвите на т.нар. възродителен процес в центъра на Момчилград.
    Мехмед Мехмед

    Платена публикация.

    Купуването и  продаването на гласове е престъпление!

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Още новини

    Последни новини