От х:

Днес в x:

Системата на Капъкуле заработи, тапата от тирове се отпуши

Движението през ГКПП Капитан Андреево - Капъкуле се отпуши и тръгна днес по обяд. Срив в системата на турската граница спря трафика на камиони половин час след полунощ днес.

За около 8 часа върволицата от тежкотоварни возила на наша територия набъбна до толкова, че излезе извън пределите на с. Капитан Андреево. Повече от 250 камина се наредиха на върволичка. Шофьорите им със смиреност изчакваха новини около това кога ще бъде възобновен трафика. За проблемa българските митничари са предупредени още снощи от турските си колеги, потвърди шефът на Свиленградската митница Тодор Караиванов.

За да не стават невралгични натрупванията, пътни полицаи и техните колеги от гранична полиция отклоняваха цяла сутрин тираджиите към обходни маршрути през ГКПП Лесово. Въпреки това около обяд колоната от тирове се изви на около 10 километра. 

На турска територия камионите се обработваха на ръка. За времето от компютърния срив до отстраняването на проблема са обработени около 27 камиона, а при нормална работа трафикът на трасе "вход" е 400 камиона за една смяна, която е 12 часа, обясни Тодор Караиванов. С предимство обаче се движеха товарните превозни средства с жива стока. Като цяло до драми на трасето не се стигна. Повечето от шофьорите изчакваха спокойно ситуацията да се разтуши. Други обаче се кахъряха, че са изпуснали сроковете си за разтоварване на стоката в Турция и сега ще трябва да чакат до понеделник.

„Два дви ще кибичим на турска територия. Ще трябва да платим и неустойки за закъснял товар“, оплака се Иван Симов от Димитровград. Друг негов колега пък бързаше да измине разстоянието от Капитан Андреево до Пловдив за да закара пълния си със сапун тир и да навакса чакането на турската граница. Преди да мине от турско в българско Георги Георгиев беше прекарал на пункта Капъкуле 16 часа.

М. Манолова

по обядтировете вес ощекретака на пунктовете при българо-турската граница
Георги Георгиев бързаше да занесесапуна в Пловдив, който беше натоварил в Истанбул още преди ден
холандски крави минаха с предимство
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини