От х:

Днес в x:

Хасковското ПМГ предлага VIP BROTHER на живо

ПМГ си падат по шоуто и танците. Явно и по BIG BROTHER

Сайтът на хасковската природоматематическа гимназия възмути посетители и родители след като се оказа, че предлага активен линк към започналото тази седмица риалити VIP BROTHER. Шоуто вече поляризира българското общество, едни му се радват до полуда, други го обвиняват във всички смъртни грехове, включително и в затъпяване на нацията. Явно учениците са от първата категория. Те сигурно намират за забавно, че българските ВИП-ове смятат че столицата на Великобритания е ..Англия, а тази на Сърбия е Белгия?!

Линкът към „Брадъра“ е в графата „Полезни връзки“ точно над линк към сайта на образователното министерство, он-лайн курс по английски, специализирани сайтове по висша математика и т.н. Не е ясно колко интерес събират тези полезни връзки, но на препратката към „брадъра“ имаше 245 души към 10.45 тази сутрин. Бройката от гледащи на живо непрекъснато варираше, главно в посока покачване. „Повечето хора биха се съгласили, че предавания като ВИП Брадър не помагат по никакъв начин на младежите да се формират като личности - нещо, явно неосъзнато от ръководството на ПМГ“, пише в писмото си до Haskovo.NET нашият читател Николай Георгиев.

Оказва се обаче, че ръководството на училището даже и не подозира, че сайтът им предлага такава екстра. Той бил изработен от бившите възпитаници на гимназията Георги Зенопян и Илия Деверецов. „Вероятно те или техни приятели имат още админски права, защото никой от настоящите администратори не е качил подобно нещо“, коментира зам. директорката Донка Маргаритова. Дамата сръчно премахна линка и се закани да разследва случая. В сайта се качват новини от нея, учителката по информатика Коля Петрова, разбира се, от директорката Тодорка Милева. Нито една от трите не би си и помислила, камо ли да качи линк към VIP BROTHER.

Б.Р. 2 часа след публикацията на редакционната ни поща се получи задочен отговор от един от авторите на сайта Илия Деверцов, на предположенията на училището, че Деверцов и неговия колега Георги Зенопян може да имат още достъп до системата. Публикуваме писмото му със съкращения:

"Нямам никакви права в системата на сайта както и на сървъра, на който се хоства тя. Съмнявам се, че и Георги Зенопян също има нещо общо и това лесно може да бъде проверено. Системата, с която работи сайта на ПМГ-Хасково е разработена преди повече от 6 години и е предоставена безвъзмездно на училището. Това, че името ми стои отдолу като неин създател, не значи че аз отговарям за нея. На сайта трябва ясно да бъде посочен кой е администратор на системата и кой отговаря за нея. 

По този начин няма да се получават такива недоразумения за в бъдеще. Ааааа, и не гледам VIP Brother...


С уважение,

Илия Деверецов

Г.Христов

Зам директорът Донка Маргаритова веднага премахна линка
Така изглегаше сайтът на ПМГ допреди минути. Сега редът и приличието за възстановени и VIP BROTHER загуби статута на "Полезна връзка" No 1

Г. Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини