От х:

Днес в x:

Хасковлия брани дома си с пушка. Преглед на регионалния печат

Вчерашният екшън в хасковският квартал "Орфей" е на челно място и в двата всекидневника, с идентични заглавия- "Хасковска Марица": "Бедния брани с пушка дома си", и " Бедния се барикадира, плаши РДНСК с оръжие"-"Новинар юг". Георги Кьосепашев въстана с оръжие в ръка срещу служители от Строителния контрол и ескортиращата ги полиция, които искаха да нахлуят в имота му и да го разрушат. Причината за мярката е решение на ДНСК, че вторият етаж на сградата на Орфей 20 К е незаконен. Решението е обжалвано неуспешно на всички инстанции в съда. Вчера "Рушителите" дори се канеха да разбият входната врата за целия имот, само и само да рушат.

Като не помогнало родното правосъдие, Бедния взел пушката и подгонил полицаите, в съгласие с древното право всеки да брани дома си. В него Бедния живее от 12 години и само това навежда на мисълта, че има нещо гнило и по някое време държавата е престъпила собствените си правила. Къщата или е законна или не, как така цяло десетилетие ще бъде едното, а после внезапно ще стане другото.

"270 бона субсидия за 6 крави" чело на "Новинар юг". Димитровградчанин спечелил 9992 декара пасища в 12 различни землища на димитровградска община. Върху тази респектираща площ щял да отглежда 6 /шест/ крави. По сегашното държавно субсидиране за декар пасища от 27 лв излиза, че човечецът ще получи субсидия за 6-те си крави в размер на 270 хиляди лева.

Тези крави трябва да са по-дойни от кравата Милка, но сигурно ще са по-мършави и нещастни от циганче накарано да работи. Ако ги има всичките, щото изискването в Димитровград да участваш на търг за пасища било ..2 крави. Кметът Иво Димов се усетил и обявил, че правилата трябва да се прецизират. След дъжд качулка.

"3 двойки близнаци за седмица". Само за седмица в хасковското АГО проплакаха 3 двойки близнаци. Били двуяйчни, съвестно уточнява вестника. По интересното в дописката е, че в Хасково са отчетени 700 раждания за първите 8 месеца на 2012-та година. Това е ръст в сравнение с предходните години и дано обърне негативната тенденция на намаляваща раждаемост.

"Спасиха ром с 3 ампули за 1500 лв". 37-годишен ром от Хасково бил спасен от сигурна смърт в хасковското Спешно. Ромът дошъл ранен след съседска свада, но бил болен от хемофилия-заболяване при което кръвта се съсирва много трудно. Когато такива хора получат дори елементарна рана, могат да умрат от кръвозагуба. В болницата му били три ампули "Фактор 9", всяка от които струва по 500 лв. После го препратили към Пловдив.

"Наместник пуца с чифте, после халосва берачка". Кметският наместник на любимчанското село Белица Тръндю Тръндев объркал гроздоберачки с крадли и набил с кол една, а други подплашил с изстрел с ловна пушка. Тръндю имал 56 дка лозя и често страдал от набези на градци. В него ден, видял група жени подготвени за гроздобер. Една се скрила в лозето му, защото и се доходило по малка нужда. Тръндю обаче открил огън във въздуха, измъкнал един кол и почнал да гони жените. Настигнал клекналата по нужда и я халосал по главата. Тогава разбрал грешката си.  Жената е с разскъсно контузни рани, а срещу наместника е започнало производство за едро хулиганство.

"Хасковска Марица": "Няма бракониерска риба по магазините". Вчера ИАРА проверяваше хасковските магазини и установи че рибата е с доказан произход и няма бракониерска такава. Браво.

"Къде е олиото, питат бедни БЧК". Странният въпрос с отговора е на цялата страница 4-та. 

Въпросът е по повод раздаваните интервенционни запаси на ЕС, които включват, ориз, боб, брашно, макарони и вафли. Не че някога в интервенционните запаси се е раздавало олио, но в други акции на БЧК е имало и повече пордукти. Тогава се е питало за захарта, ориза, а е имало и скандали защо няма месо! Някои хора още си живеят в комунизма-на всекиму според потребностите...Потребностите на българина обаче нямат засищане, особено като е на аванта.

"Червени бойкотират областногто заседание на БСП" , водещо на стр. 2. Заседанието било свикано от областния лидер Стефан Танев, който имал идеи за структурни промени. Хасково и Димитровград обаче демонстративно напуснали залата, в знак на несъгласие с предлаганите новости.

"Граждани: Аман от футбол и DJ" на стр. 3. Хората масово недоволстват от силния шум вдиган на футболните игрища край магазин Авеню. Там вървели паралелно две аматьорски футболни лиги, които, незнайно по каква мода, си наемали ди-джей за да ги озвучава. Особено неприятно ставало в неделя, когато хората уж трябвало да си почиват, а те слушали викове и силна музика от сутрин до вечер. Концесионера на комплекса пък обяснява, че музиката се спира след 23 часа.

Това бе по-интересното от днешната преса.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини