От х:

Днес в x:

Бареков иска всички прокурорски проверки срещу кмета в съда

Николай Бареков

Справка от окръжна прокуратура за всички образувани наказателни производства срещу кмета на Хасково Георги Иванов поиска днес в съдебната зала адвокатът на водещия по TV7 Николай Бареков – Менко Менков. Освен това юристът поиска и справка от Сметната плата за проверките в общината, но съдът отхвърли това искане. Магистратите възложиха и допълнителна задача на експерта по делото. На предишната инстанция – в районния съд, специалистът бе свалил на хартия само думите на Бареков в скандалното предаване миналата година на живо от Хасково. Сега от него се иска да предаде точните думи на всички останали в дискусията, предавана в ефир.

Изказването на Бареков от тогавашното излъчване станаха причина за делото за клевета, което заведе срещу него Георги Иванов. Тогава журналистът каза по адрес на градоначалника: „Тук имате един кмет, който се мисли за божество... С цял поменик от престъпления...“. В предаването водещият разказал и за запора на сметките на общината, за „доброволните“ дарения, в замяна на които се получавали обществени поръчки, за моста на „Кържалийска“, който „води от една махала до хотела на сина му“, за заграбване на църковни имоти, които се давали на дясната ръка на кмета, за „незаконната му вила в чашката на язовир „Клокотница“, за уличното осветление, дадено „на сина му за огромна сума“. В предаването през май месец миналата година Бареков обяви още, че Георги Иванов се ползва с протекцията на Алексей Петров.

На първа инстанция магистратите осъдиха Николай Бареков да плати един лев обезщетение на кмета, както и да плати глоба от 2500 лева.

На днешното заседание на втора инстанция - в окръжния съд, Бареков отново не се появи. Адвокатът му представи писмо от телевизията, в което се твърди, че той е ангажиран служебно. Въпреки това защитникът на журналиста отново повтори, че той държи лично да обясни пред съда думите си от скандалното предаване миналата година.

Това може да стане на следващото съдебно заседание, което бе насрочено за 6 ноември.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини