От х:

Днес в x:

ОбС Хасково гласува с електронни карти. Преглед на регионалния печат

Общинските съветници в Хасково ще гласуват електронно от тази есен, става ясно от водещата дописка на първа страница в „Хасковска Марица”. В зала „Хасково” тече усилен ремонт, а от следващата сесия съветниците ще седят на банки, вместо на столове. Електронното гласуване обаче ще извади на дневен ред друг проблем - за вота с чужда карта, признават от общината.

120 000 лева над лимита чака болницата в Харманли, друго заглавие от 1-ва във вестника. Парите са изработени по клинични пътеки от началото на годината, но превишават лимита на лечебното заведение.

Урологията – като тризвезден хотел, акцент от 2-ра. За вчерашното откриване на новоремонтираните отделения в хасковската болница.

Голямото глобяване на пушене започва, друго заглавие от 2-ра. За вчерашната закана на здравните инспектори да проверяват заведения, офиси и администрации след края на лятото.

Страх от замърсена вода завладя Сираково, водещо заглавие на 3-та. Паниката започнала 2-3 седмици след смяната на водоизточника на селото.

Полицай до всяко училище, пише още на страницата. Засилен контрол обещават от МВР за началото на учебната година.

Риболовът – начин на живот, заглавие на рибарската 4 страница на Щерю Щерев.

Делян Добрев отказва да плаща чужди сметки, темата на 5-та. За скандала с АЕЦ „Белене” и иска на руската компания за 1 млрд. евро обезщетение.

Окръжният прокурор се връща на работа от 24-и, леко заплашително заглавие над главата в „Новинар юг”. Темата е водеща на 3-та. Вчера Висшият съдебен съвет отменил решението си за временно изпълняващия длъжността Розалин Трендафилов. Така Иван Ванчев се връща на бял кон след скандалите за подслушванията и отстраняването му от длъжност.

Вдигат болничен параклис с 10 000 долара от пациент, водещо заглавие на 1-ва. Става дума за свиленградската болница, която ще има мобилен параклис на св. Георги, завещана от починал пациент от Бургас.

Димитровградската автогара със самолетни билети, друг акцент от 1-ва. От Димитровград може да си купите билет директно за Испания, Португалия, Словения, Гърция Италия и Франция.

Шефът на Здравната каса: Губим 500 000 годишно от неосигурени пациенти, чело на 2-ра. Според шефа на касата д-р Пламен Цеков кризата в родното здравеопазване не е финансова, а мениджърска. За пример той посочва хасковската болница, която благодарение на добър мениджмънт успя да направи чудеса.

Целодневните в „Смирненски” със столова за 44 бона и 4 нови стаи, водещо на 4 страница. „Целодневните” са децата, които остават на занималня следобед.

„Димитровград” проверява ЦСКА на стадион „Миньор”, акцент от спортната страница. Очаква се червените да гостуват за контрола на 17 септември.

На 40 ми е рано за самостоятелна изложба, казва в интервю за вестника фотографът Славян Костов, на 6 страница. Славян Костов се определя като „полуемигрант” защото дели времето си между България и Англия.

Палав джипиес прати шефа на НЗОК в Зарата вместо в Хасково, акцент от забавната 12 страница. Доверявайки се на указанията на устройството, д-р Пламен Цеков стигнал в Стара Загора, вместо в Хасково.

Е, в някои случаи старомодното устройство – собственото зрение, има съществени предимства пред технологичните джаджи.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини