От х:

Днес в x:

Раздвижват децата с крачкомери

Децата от две паралелки на училище „Хр. Ботев” в Любимец ще се движат с крачкомери като част от проекта „Световно предизвикателство за деца 2012”. Учениците от от 1 „а” и 3 „а” клас се включват в предизвикателството по инициатива на класните си Виолета Бойкова и Дочка Кючукова.

По необичайния и забавен начин ще бъде стимулирана физическата активност на малките. Проектът Global Children`s Challenge се организира за втора поредна година. Той е насочен към борбата с наднорменото тегло при децата и заседналия начин на живот.

Предизвикателството започва на 19-ти септември и приключва на 7-ми ноември. По време на всичките 50 дни, учениците ще носят педометъри, по-популярни като крачкомери. Всеки ден ще се отчита и колко крачки са направили. Учителите им координатори ще вписват ежедневно данните в специален сайт, в който крачките се трансформират в километри.

Стимул да се движат напред за класовете е околосветското виртуално пътешествие. Спрямо набраните километри всеки отбор достига до дадена историческа или природна забележителност. Общият брой на интерактивните дестинации е 52. Сред тях има забележителности от България и света. При достигане на всеки локал, учителят ще запознава децата с особеностите на мястото.

Проектът е уникален с това, че дава възможност на учениците да разберат повече за културни и исторически забележителности от цял свят, като в същото време се стимулира и тяхната физическа активност и работа в екип. За да се стигне до нов обект, всеки ученик трябва да се стреми на направи поне 15 000 стъпки на ден.

М. Манолова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини