От х:

Днес в x:

Ротари Хасково се погрижи за учениците на „Асен Златаров“

Анушка Вальова в ролята на Дядо Мраз за учениците

Ротари клуб Хасково обезпечи първия учебен ден за малките ученици от дома за деца лишени от родителски грижи „Асен Златаров“. Ротарианците са единствените засега, които се сетиха, че и тези деца ходят на училище, но че нямат родители, които да им купят необходимото за да бъдат равноправни ученици.

Затова хората на Анушка Вальова закупиха и доставиха 15 ученически раници, тетрадки, химикали, книжки за оцветяване и флумастери. И понеже става дума първо за деца- и индивидуални торбички с лакомства.

Раздаването на подаръците изпълни с радостна врява Дома от ранна утрин. Учениците се радваха на специално внимание и на лека завист от страна на по-големите. Като грижовни батковци обаче те помогнаха в пренасянето на кашоните с подаръци и организацията на събитието.

57 деца има в дом „Асен Златаров“ към момента. Бройката на децата драстично намаля през последната година, когато се разви програмата за приемна грижа на социалното министерство. Десетки от хасковските сираци бяха взети за обгрижване в домашна среда от семейства в хасковско.

Г.Христов

Те бяха осигурени от Ротари Хасково
Мъниците на Асен Златаров се радват на подаръците
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини