От х:

Днес в x:

Три отделения като нови за рожденият ден на шефа на МБАЛ

Рожденикът д-р Близнаков с шефа на НЗОК Пламен Цеков

Три отделения в хасковската многопрофилна болница светнаха като нови за рожденият ден на директора на лечебното заведение д-р Славчо Близнаков. Днес софиянецът става на 44 години, от които последната изкара като хасковлия.

През септември 2011-та Близнаков бе назначен на пожар на поста изпълнителен директор, за да стабилизира закъсалото лечебно заведение. Самият той сподели, че подаръка с новоремонтираните отделения е най-хубавият който въобще е получавал. 

Подаръкът може да се счита общ, от името на цялата болница, тъй като 180-те хиляди лева за ремонта на Урология, Хирургия и Телк са от собствени приходи. Сиреч, изработени от целия екип на МБАЛ. Пак със собствени приходи е закупен супермодерния ангиограф, макар и на разсрочено плащане, и бе ремонтирано кардиологично отделение. 

Ремонтите наистина са впечатляващи. Отделенията приличат на хотел с лъскавия теракот по пода, прясно нанесения латекс, дървена облицовка по стените и модерните легла за болните. Обновени са дограми, санитарни възли, манипулационни и специализирани кабинети. 

За тържественото откриване на Урология, Хирургия и ТЕЛК пристигна лично шефа на Националната здравноосигурителна каса д-р Пламен Цеков, областният управител Ирена Узунова, шефовете на всички здравни институции в област Хасково и началниците на свиленградската и харманлийска болници. Липсваха само представители на димитровградското здравеопазване. 

Г. Христов

Стаите в урология са като хотелски
Поп Петър благославя домакини и гости на събитието
Шефът на Урология д-р Димитър Тончев бе изключително доволен
Близнаков към Тончев: Малко, но от сърце
Губернаторът Ирена Узунова също пожела да разгледа новоремонтираните отделения

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини