От х:

Днес в x:

Чиновник в общината се заключва да пуши, инспектори го дебнат

Д-р Иван Александров

Служител в общинската администрация се заключва в кабинета си да пуши, въпреки забраната да се дими в затворени помещения. Такъв сигнал получили инспекторите от РЗИ и два пъти ходили на проверки, но не успели да хванат закоравелия пушач. Причината била, че чиновникът се заключвал в стаята си. От никотиновата полиция поискали съдействие от секретаря на общината Атанас Димитров, но и той се оказал безсилен пред заключената врата, зад която по всяка вероятност се спотайвал преследваният пушач.

За двете неуспешни акции на здравните инспектори днес призна д-р Иван Александров. Той обаче се похвали, че през месец август в хасковско не е регистрирано нито едно нарушение на забраната за пушене в помещения. Освен заведенията, били проверявани и офиси на фирми и на различни администрации, включително и редакции на местни медии. Нарушения на забраната не били открити.

Стриктното спазване на забраната се дължи в голяма степен на сезона, призна д-р Александров. Той добави, че битката с пушенето предстои. „Аз съм мотивиран, екипът е мобилизиран и започваме до една две седмици“, зарече се той. Тогава вече масите на открито на заведенията ще станат неизползваеми и е по-голяма вероятността да спипат някой да пуши вътре.

Д-р Александров обаче бе напълно объркан при репортерски въпрос как ще проверят например дали се пафка в дирекцията на МВР. „Това тепърва ще го уточняваме“, уклончиво отговори докторът.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини