От х:

Днес в x:

Близо 200 души в битка с огнения ад в Рила

Екипи са тръгнали към района на "Бели бор" за гасенето на високопланинския пожар, който вчера възникна в алпийската част на Рила.

Очаква се да пристигнат и два хеликоптера. 150 души рано тази сутрин са тръгнали да ограничат пътя на огъня, за да не премине в горския масив. Сред тях са пожарникари, горски служители и местно население. Очаква се още 25 души войници да пристигнат, както и служители на югозападната дирекция по горите и Изпълнителната агенция по горите.

Припомняме, че вчера пламна нов пожар край главен път Е-79. Екипите, които действат в околността са изключително затруднени от тежката обстановка, с която се сблъскват. Гасенето става все по-трудно.

Според говорителя на ОД на МВР-Кюстендил, горят 10 декара сухи гори и клек на височина около 1700 метра. По непотвърдена информация пожарът е над Рилския манастир, по река Рилска.

Междувременно продължават гасаческите действия на огъня в труднодостъпната местност в Рила планина, възникнал на 19 август.

Екипи на РСПБЗН от Кюстендил, Бобов дол и Дупница са гасили 5 пожара, причинени поради небрежност. 3 от пожарите са възникнали в землището на Дупница – щети е нанесъл пожарът в района на местността "Кара Болика". Той е обхванал площ от 60 дка сухи треви и храсти, изоставени лозя – изгорели са 3 бараки, няма пострадали хора.

Източник: actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини