От х:

Днес в x:

Сецнаха тежката индустрия в „Република”, остана им само леката

21.07.2010. Пожар извади наяве нелегална фабрика за цигари. Само инцидент и митничари, могат да спрат бизнеса

Тежката индустрия в кв. Република, производството и търговията с безакцизни цигари, понесе сериозен удар от активната дейност на свиленградските митничари. Само за изминалата седмица там заловиха 178 700 къса цигари и 68 килограма контрабанден тютюн при влизане от Турция. 1/3 от количеството си е било чиста контрабанда. Открито е при проверка на автомобили по системата „Анализ на риска”. Другото количество е било иззето от преминаващите, тъй като акцизните стоки са превишавали нормата за безмитен внос, уточняват от агенция Митници. Оттам припомнят, че нормата е 2 кутии цигари на всяко лице над 17 годишна възраст.

Непосредствено около големи празници като Рамазан Байряма се увеличават случаите на контрабанда през граничата, припомнят от митниците. Вчера, в обратна посока, към Турция бе спинано злато. Към България потокът е основно от стоки за бита, но най-вече цигари.

Около подобни празници, асортиментът от папироси в Република рязко скача. Махалата се слави като най-голямото депо за безакцизни цигари в областта.

До възстановяване на тежката им индустрия, приходи ще се очакват главно от леката.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини