От х:

Днес в x:

Променят в движение проекта за улицата убиец в Симеоновград

Така изглежда сега ул. "Съединение" в Симеоновград

Промяна „в движение” на проекта за канализация на ул. „Съединение” в Симеоновград, известна като улицата-убиец, доведе до известно забавяне на строителството, призна кметът на общината Пейчо Стайков.

„Съединение” се сдоби с мрачната си слава навръх Великден миналата година, когато по разбития й паваж кола излетя от пътя и се заби в стълб и после в ограда. Шестима млади хора намериха смъртта си при катастрофата.

„Проектантът Александрова от „Водоканал проект” Пловдив реши да промени вида на тръбите за канализацията. Те си остават фи 1000, но тя поиска да се вложат по-качествени. Това обаче оскъпява канализирането с около 40 000 лева. След продължителни разговори решихме да променим размера на фи 800, което е напълно достатъчно, за да се вместим във финансовата рамка на проекта”, обясни кметът. Преговорите обаче довели до известно забавяне на строителството, което е почти замряло през последната седмица, според живеещи на „Съединение”.

Собственикът на фирмата строител ”Тера груп” Динко Пенев обаче смята, че въпреки забавянето срокът – края на октомври, може да бъде спазен. Компанията изгражда цялото трасе от Гълъбово до Симеоновград, включително двете улици – „Съединение” и „Роза”. Реконструкцията на пътния участък, един от най-разбитите в България, се финансира от Агенция „Пътна инфраструктура”, но подмяната на водопровода и канализацията е ангажимент на общината.

През април тази година лично премиерът Бойко Борисов притисна кмета Пейчо Стайков да осигури пари за ВиК трасето на двете улици и заплаши, че в противен случай те ще се асфалтират, но отдолу ще си останат старите тръби. Според Стайков подмяната им ще струва на общината около 600 000 лева. А собствените приходи на община Симеоновград за една година са около 700-800 000 лева, което поставя администрацията в ъгъла. „Оправяме се някак - с продажба на общинска собственост. Не сме събрали парите изцяло, но сме ги планирали като приходи, надявам се да успеем”, коментира Пейчо Стайков.

Тодор Кръшков

Кметът на Симеоновград Пейчо Стайков (вдясно). До него е председателят на Общинския съвет Антон Петров

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини