От х:

Днес в x:

Положиха първия асфалт по най-разбития път в България

Първият асфалт на ремонтиращия се път между Гълъбово и Симеоновград бе положен вчера. Трасето е част от международния коридор от Русе и е известно като един от най-разбитите пътища в България.

От положената още гореща смес веднага бяха взети проби за анализ. На мястото пристигна и собственикът на фирмата изпълнител „Тера груп” Динко Пенев. Той обясни, че ще се изчакат резултатите от пробите и ако те покажат, че всичко е наред, асфалтирането тръгва с пълна сила. Първият участък с положен асфалт е между село Пясъчево и Гълъбово.

По неизползвана досега, поне в региона, технология се извършва реконструкцията на пътя. Трасето се посипва със специален прах, който при смесването с почвата и овлажняването се втвърдява и придобива качествата на бетон. Над този слой се полага „конструкцията”, както я наричан строителите, а над нея - 24-сантиметров слой асфалт.

Шефът на фирмата заяви в отговор на репортерски въпрос, че няма проблем с разплащането от страна на държавата. По думите му парите се превеждали редовно по график. Истински проблем в жегите обаче било транспортирането. Големите камиони имали забрана да се движат в най-горещите часове на деня, което нарушавало ритъма на работата.

Истински екшън се разигравал и с местните жители, особено вечер. Участъкът е забранен за движение докато приключи ремонтът, но мнозина напирали да минат с колите си. Стигало се дори до бой с охраната.

На много места нивото на новия път се сваля с до метър - метър и половина под сегашното равнище. Целта била да се стигне до твърда почва, за да няма пропадания по-късно.

Срокът за ремонта на отсечката е краят на октомври.

Тодор Кръшков

Динко Пенев, собственик на "Тера груп"
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини