От х:

Днес в x:

Вода от пожарната за родилното в Хасково

Спешна намеса на хасковската пожарна спаси положението в родилното отделение на хасковската болница днес. Без вода от преди обяд останали двете отделения – АГО и Нервно. Тежко раждане обаче принудило ръководството на болницата спешно да се обърне за помощ към областния управител Ирена Узунова, която изпратила там пожарната. Водата бе наливана в туби и варели, а после качвана в родилната зала от мобилизираните санитари и помощен персонал.

На мястото пристигна и вбесеният шеф на болницата д-р Близнаков. Той каза, че от десет дни бомбардират ВиК Хасково с писма за проблемите с водоснабдяването на двете отделения.

„Отговор никакъв. Днес сме изпратили две писма – едното сутринта, другото следобед. В АГО непрекъснато се извършват операции, да се остави без вода е просто абсурдно. На всичкото отгоре никой не ни предупреждава“, ядосваше се болничният шеф.

Шефът на район Хасково Иванко Милушев, обясни, че вчера и днес е имало големи аварии в квартала. „До час ще имат вода, хората ми са на мястото. Имаше счупени муфи на главен водопровод, нямаше как да не ги сменим“, обясни той.

Управителят на ВиК Петко Стойчев пък разказа за другата страна на конфликта. „Болницата дължи на ВиК Хасково 180 000 лева за вода. Имаме споразумение отпреди година и половина, което те не спазват“, държеше на своята позиция водният шеф.

Той каза още, че сега чува за проблем с водата в АГО и Нервно отделение. „Проверете тези писма, за които ви говорят, от коя дата са и дали имат входящ номер при нас. Аз сега от Вас чувам, че Родилното е оставено без вода“, категоричен бе той.

„Писмата до ВиК са от началото на миналата седмица. Първото е дори с копие до областния управител. В тях ги уведомяваме, че има проблем с водоснабдяването на АГО и водата спира. Не отричаме, че дължим пари на ВиК. Превеждаме им. Вчера, днес също съм превел суми“, каза от своя страна пък д-р Близнаков. Според болничния шеф проблемите с водното дружество започнали през февруари тази година, когато им начислили двойно по-голяма от обичайното сметка за вода.

Поради късния час днес много от обстоятелствата в конфликта между болницата и ВиК останаха неизяснени. В 9 часа утре шефът на водното дружество Петко Стойчев свиква пресконференция за избухналия преди часове скандал.

Очаквайте утре подробности в позициите на страните.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини