От х:

Днес в x:

Хасковлии се самоубиват заради любов и депресия

Все повече млади посягат към хапчетата за да сложат край на живота си, като Кремена през декември 2011-та

23 опити за самоубийства са регистрирали хасковските линейки за първото полугодие на 2012-та година. Става дума за случаи, в които наистина е предприето „посегателство върху здравето и живота на пациента“ и лекарите са се намесвали със своята компетентност за да спасят живот. 

За „посегателство“ върху себе си, хасковлии най-често прибягват към лекарства. Нагълтаните с хапчета са огромното мнозинство от опитите за самоубийство. Има и такива, които са си рязали вените. За щастие няма зловещо-екзотични способи като самозадушаване с газ пропан бутан, начин, по който земният си път преждевременно прекрати 15 годишно момче преди три години. 

Част от самоубийците са хора на средна и пред пенсионна възраст, за които водещ мотив е депресията. Повечето са млади хора, които прибягват към крайното решение заради любовни проблеми. В единични случаи, заради неразбирателства с родители. 

Изненадващо, употребата на дрога не е посочена като причина за опит за самоубийство. За 6 месеца линейките са регистрирали само 3 наркомании. Не става въпрос обаче за самоубийство, а за критични медицински състояние в резултат от употреба на наркотици. 

23-ма самоубийци за този период е около средното число за региона. Обезпокояващото според линейките е, че търсенето на услугите на Спешна помощ запазва нивото си, въпреки че населението на областта намалява ударно. Хората започват да боледуват все повече и повече.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини