От х:

Днес в x:

10 дни арест за нападение с брадва срещу полицай. Хлябът поскъпва от август. Преглед на регионалния печат

10 дни арест за вдигнал брадва срещу полицай, заглавие на първа страница в „Хасковска Марица”. Темата е водеща и в „Новинар юг”, с леко променено заглавие, дните са в часове – „240 ч. арест за налетелия с брадва срещу ченге”. Става дума за Тодор Маринов от Димитровград, който вдигна топора срещу униформени, пристигнали да предотвратят кражба.

Милото родно правосъдие квалифицира деянието като „дребно хулиганство”.

Филтър сваля 72 пъти николовския манган, челно заглавие на първа страница в „Новинар юг”. От 3600 микрограма на литър пречиствателното съоръжение ще го сведе до допустимите 50 микрограма. Това е временно решение, до края на лятото, признават от ВиК Хасково.

Проект „АБВ” за кмета на Добрич, заглавие над главата, темата е водеща на 4-та. Става дума подредбата на съветническите групи в залата на ОбС Димитровград. За да няма скандали, това ще става по азбучен ред.

Санират Езиковата и „Левски” от август, акцент от 2-ра. В началото на следващия месец започват ремонтите в двете хасковски училища. Той ще продължи 2 години.

Александрово: златото на 7000 години, пиенето скъпо, темата на 6 страница. За скъпотията в селските магазини и липсата на туристи въпреки близкия музей на тракийското изкуство.

Афектиран заплаши с бомба Бърза помощ, анонс над главата в „Хасковска Марица”. Дописката е чело на 3 страница. 23-годишен хасковлия заплашил да взриви Спешното, защото линейката за майка му се бавела. Задържан е в полицията.

Хлябът поскъпва от август, пак, водещо заглавие на първа страница. Според хлебарите увеличението е неизбежно заради скока на тока, горивата, суровината. Зърното вече стигна цена от 430 лева, брашното гони рекордните 800 лв. за тон.

Десант на медици в Добрич, акцент от 2-ра. За вчерашните изнесени прегледи на лекари от хасковската болница в димитровградското село по покана на кмета Марин Маринов.

Музеят чака купи и медали от Григор Димитров, темата на 4 страница. За състоянието на музейните фондове и обновяването им.

Чакат класен футболист на Ямача, водещо на спортната страница. Информацията е от члена на Управителния съвет Митко Ламбов. Той отказва да съобщи името му, защото все още се водели преговори, но уверява, че става дума за играч от класа.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини