От х:

Днес в x:

Жени в униформи израдваха зала с войници

Nothing else mаtters на ВИГ "Спектър" от Пловдив, взриви публиката
Изпънати карловки радват диригента си и публиката

Изпънати войнички в маскировъчни военни униформи израдваха с пеенето си пълната с войници зала „Недялка Симеонова“. Дамите бяха от Карловското военно поделение и бяха част от единственият в страната армейски смесен хор. Имаше и редичка мъже за цвят. 

Армейките изпяха с истинско вдъхновение „Велик е нашия войник“. После, също тъй вдъхновено, изпяха и българският превод на „Одата на радостта“ на Бетовен, който е химн на Европа. Изпълнението им предизвика фурор. 

Хорът на 61 механизирана Стрямска Бригада, бе част от 26-те самодейни състава на българската армия, които определяха в Хасково най-добрите певци, рецитатори и танцьори сред хората под пагон. Подобно състезание на самодейни състави в армията се провежда от десетилетия, уточниха от армията. Осигурени са огромни купи за отборните победители и много индивидуални награди. Събитието трябваше да бъде открито от командира на сухопътните сили Ген.майор Стефан Василев, но генералът се обадил че ще пристигне към 16.30 часа. Точно за планираната в програмата буфосинхронадата. Генералът ще се наслади и на състезанието на военните по салса, което започва малко по-късно. Салсата се счита за еротичен връх, който явно е допустим във вече двуполовата ни армия. Преди, вместо салса имаше бром.

Събитието постфактум ще уважи и областният управител Ирена Узунова.

Г.Христов

Началото на финалното надиграване и надпяване бе дадено в 14 часа в зала "Недялка Симеонова"
На крака при химна на армията "Велик е нашия войник"
После започна самодейността
Следващата самодейност се готвеше зад кулисите

Гайдарска сюита-пак от Пловдив
Сливенски танкисти играят салса
Много яко....
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини