От х:

Днес в x:

„Гражданска отговорност“ поскъпва с 20 % до година

Застрахователите вече ще пишат по-скъпи полици

Застраховките гражданска отговорност ще поскъпват плавно в следващите месеци за да повишат стойността си с близо 20 % през следващата година. Това анонсираха застрахователни компании, позовавайки се на увеличените лимити в имуществените и неимуществените обезщетенията при инциденти. Изравняването им с европейските изисквания води и до поскъпването. Според Данчо Данчев директор на застрахователната компания „Виктория“, реалната стойност на Гражданската отговорност е около 300 лв, сега компаниите изплащат обезщетения на загуба. 

Поскъпването на застраховките вече е факт, потвърдиха и застрахователни агенти опериращи с всички компании на пазара. Според агентът Красимира Стойчева, вече повечето компании са вдигнали цените си с по няколко лева. Все още има промоционални пакети, на част от компаниите и застраховката на един модел автомобили ще е различна в зависимост от застрахователя. Но крайните цени ще са близки. 

Така например ако застраховката на „Опел“ 1.6 досега е струвала 167-170 лв, другата година по същото време цената вече ще гони или надхвърля 200 лв. Поскъпването ще се усети още по осезателно за по-мощните автомобили. Никой не се нае да прогнозира до какви нива ще продължи поскъпването.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини