От х:

Днес в x:

Общинските почивни бази претъпкани, чака се на опашка

Плажът на "Каваците" и тази година е много желан от хасковлии

Истинско стълпотворение на желаещи се стовари върху общинските почивни бази на морето и планината, съответно „Смокините“ и Петрово Бърдо. Местата вече са заети за целия почивен сезон, и понеже са само за общински служители, шансовете на останалите хасковлии да се настанят там, граничат с нулата. 

На морето са заети всички 11 смени, включително нулевата и последната септемврийска, информираха от ОП „Почивно дело“. Капацитетът на една смяна е от около 150 души. По предварителни изчисления има поне два пъти повече подали молби за почивка. Точно обаче колко ще посетят базата ще стане ясно в края на сезона. Практиката на „Почивно дело“ е да иска потвърждения от летуващите 2 седмици преди да им почне смяната. Случва се да има отказали се. Тогава се попълват от чакащите, като с приоритет са общинските служители. Все пак, понякога някоя къщичка остава празна, затова точна бройка трудно може да се изведе. Наемите на къщичките и „Романтики“-те се запазват същите 40-45 лв на ден. 

Валентин Георгиев е новият шеф на станцията, който заменя дългогодишния шеф Митко. Практиката да се продава храна на летуващи извън станцията е още в сила, уточни новият шеф на ОП „Почивно дело“ Гергана Кючукова. Храненето на външни се извършва по заявка от предния ден и в часове когато е приключило храненето на почиващите от станцията. Храната е поскъпнала с лев два в сревнение с миналогодишните разкладки. 

Пълно е и в планинската „Петрово Бърдо“. Общинската база там включва 5 къщи и 2 романтики. Наемите и там са същите.

Г. Христов

Гергана Кючукова/ Снимка архив/
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини