От х:

Днес в x:

Кучета раздробиха ръката на жена, нападат я върху колело

Галя Андонова/вдясно/ има 6 пирона в лявата ръка. Вляво е дъщеря и Таня

Атака от глутница кучета доведе до раздробен на 6 места лакът на 42 годишната Галя Андонова от Свиленград. Жената е настанена в хасковската ортопедия в петък и вече има половин дузина пирони в лявата ръка. Да преживее тежкия психологически шок и помагаше дъщеря и Таня Михова, която живее в Харманли. 

Инцидентът станал в петък в 4.30 сутринта. Галя отивала на работа в местния завод "Сакар" и поради липса на транспорт толкова рано, била на колелото си. Подминавала сградата на съседното на „Сакар“ предприятие „ЗММ юг“ когато от портала му залаяли три кучета. Едното било огромно, другите с нормални размери. Големия водач на глутницата скочил свирепо върху колелото и захапал предната гума. Натискът на тялото му съборил с лекота жената и колелото. Галя се строполила тежко на лявата си страна, колелото затиснало крака и, а кучето се озовало на сантиметри от лицето и. Инцидентът бил на косъм да прерасне в трагедия, но за щастие колега на Галя изскочил от нейния завод. Виковете и тропотът му прогонили глутницата. Жената станала и се опитала да вдигне колелото си. Тогава установила, че ръката и се клати безсилно напред назад. Поне година ще трябва да се възстановява от фрактурата.

Кучетата край „ЗММ юг“ били бездомни, но били хранени от охраната на завода. Изпълнявали функцията на подвижна охрана. И друг път лаели по минаващите покрай тях. „Много пъти им се казваше да ги махнат тези кучета, но не го правят“ твърди Галя. 

Като разбрал за инцидента, мъжът и Жоро, който работел като охрана в Свиленград, незабавно тръгнал към „ЗММ юг“. Не могъл обаче да се срещне с нападателите на жената, били изчезнали. „Карат ги в близките села, когато направят някой золум“ уточняват колеги на пострадалата. 

Кучкарският проблем на Свиленград е от години и се задълбочава. В Харманли където живее дъщерята Таня обаче, кучетата са по-малко и намаляват. Младата жена не се интересува как става това, важното е да няма нападения над хора. Що се отнася до прословутата цивилизованост в отношенията към животните, разказа любопитен случай от престоя си в Испания. Там бездомни кучета можели да се разхождат из летните градини на заведения и дори се качвали върху масите, заради храната на клиентите. Никой не смеел да ги прогони със сила. „Казаха ни, че удариш ли куче, веднага отиваш в затвора“ каза Таня. 

След петъчният инцидент, подобна цивилизованост е много далеч от пострадалото семейство.

Г. Христов

Жената била нападната върху колелото си
Таня сподели за странните си наблюдения върху кучетата в Испания
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини