От х:

Днес в x:

Две „Звънче“-та в Хасково, дежурното - до Захарната фабрика

През август ще бъде дежурно "Звънче"-то до бившата Захарна фабрика.тина ще бъде дежурно през август.

В Хасково има две ОДЗ-та с едно и също име „Звънче“ и един и същ № 22. Намират се обаче в двата края на града. Едното е в Македонската махала, между улиците „Дружба“ и „Михаил Герджиков“, другото е на улица „Буря“ до бившата захарната фабрика. ОДЗ 22 „звънче“ бе посочена като една от двете дежурни детски градини в Хасково. Другата е 15-та в „Орфей“. 

По повод читателски сигнали, че дежурната градина всъщност ще е тази до източна индустриална зона, а не тази в южния край на града, Haskovo.net провери на място ситуацията. Дежурната забавачка наистина ще е на улица „Буря“ потвърдиха от персонала и. Разбра се още, че всъщност „Звънче“-то е едно, а това в Македонската махала било „майката“. За дежурен е предпочетен филиалът до захарната фабрика, защото там има детска кухня. Интересно е и местоположението на ръководния състав на забавачката-директорката обикновено била във филиала/сега в отпуска/, заместничката и обикновено била в градината-майка/както бе сега/. 

Справка в популярната географска търсачка bgmaps.com обаче показва, че за не живеещи в Хасково има само една детска градина „Звънче“ и тя е на „Дружба“ и „Михаил Герджиков“. Градината на „Буря“ е маркирана още като 8-ма ясла, както всъщност е известна и на мнозинството хасковлии. 

Всъщност местоположението „новата“ дежурна градина е доста по-добро. Тя е значително по достъпна за повечето хасковски квартали, по-близо е до центъра и е в непосредствена близост до два от ключовите булеварди в града-“България“ и „Васил Левски“. Градината има достатъчен капацитет за да поеме дори и сериозен наплив от деца, какъвто не се очертава през август, в предвид ситуацията от последните 2 години.

Г.Христов

Б.Ред. Haskovo.net изразява благодарност към активните си читатели, които сигнализираха за проблема. Надяваме се, че и за в бъдеще те ще бъдат наш коректив и партньор в правилното информиране на обществото, каквато е нашата основна цел.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Az
    az_1339503634
    4 -1
    15:20, 12 юни 2012
    direktorkata ne se kazva Orlova a Arnyldova. A jospoja Arnyldova e vreme da si hodi v kashti,institucite da ne spat a da minat na proverka decata kakvo qdat, higienata na kakavo nivo e, dvora a dvora, ogradata na dvora e na padane dano samo da ne postarada nqkoi malcugan. Nqma smisal nikoi ne obrashta vnimanie te daje znaqt koga minava proverka i v tozi den vsichko e OK.
Последни новини