От х:

Днес в x:

Отстраниха директорката и две медицински сестри от градината, където нахапаха дете

Директорката на ОДЗ „Веселушко" Гюлхан Ахмедова и двете медицински сестри, били на работа в деня на инцидента с ухапаното по гърба момиченце, са временно отстранени от работа по нареждане на кмета Димитър Николов, съобщиха DarikNews.bg.

Той оповести и мотивите за своята заповед: след като са разбрали за синините по гърба на детето, не са уведомили веднага директора, лекар и родителите, а това е станало едва в края на работния ден.

А след като директорката не е получила веднага сигнал от своите подчинени, значи е осъществявала занижен контрол на екипа си и не е създала вътрешна организация, каквото задължение е описано в трудовата характеристика на персонала.

На местата на освободените засега е назначен временно изпълняващ длъжността директор и медицински сестри, които да поемат своевременно грижата за децата от яслата.

Предстои компетентните институции да установят каква е истината, но със сигурност е допуснато нарушение на вътрешния ред, което е породило съмнения и у родителите, и у обществото, се твърди в изявление на пресцентъра на кмета.

До дни Димитър Николов ще свика на среща всички шефове на детски градини. Община Бургас изказва пред родителите съжаление за случилото се с момиченцето.

 

Източник: http://www.24chasa.bg

Видеа по темата

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини