От х:

Днес в x:

Децата: Шофьорите не ни пазят на пътя

Децата пожелаха с рисунките си, шофьорите да ги пазят повече на пътя

Нужда от закрила от шофьорите на пътя си пожелаха децата, участвали в традиционният конкурс за детска рисунка организиран от РЗИ в месеца за безопасност на движението. В конкурса се включиха 260 деца от детски градини и училища. Те бяха групирани в две възрастови групи, от 6 до 8 години и от 9 до 11. Най-добрите бяха наградени днес в Здравната инспекция.

В почти всички рисунки темата бе една - деца играят/ с топка, колело, с други деца/ и върху тях връхлита кола. Сред сюжетите многократно се повтаряше и този на майка с детска количка, пресичаща пешеходна пътека, върху която зловещо е надвиснал засилен автомобил. Почти отсъстваха характерните за хасковско сцени на сблъсък на две МПС-та. Според децата обаче, основният проблем на града е между шофьори и пешеходци. 

При най-малките първа награда спечели Божидара Чернева от ОДЗ №17 „Иглика“. Момичето бе нарисувало това, което е виждало с очите си - двамата и братовчеди играят с топка пред идващ автомобил. Слава богу, до инцидент не се е стигнало, но момиченцето бе нарисувало страха си на белия лист. Нейни подгласници бяха Десислава Манолова от детската градина по изкуствата и Толга Рамадан от ОДЗ 18. 

При големите най-оригинална рисунка показа Корай Рашид от ОУ „Климент Охридски“, следван от Мария Николова от ОУ „Любен Каравелов“ и Лия Димитрова от СОУ „Паисий Хилендарски“. В двете групи бе дадена и по една поощрителна награда. При малките тя бе за Кристиян Желев от ОДЗ 16, а при учениците - за Александър Войников от СОУ „Васил Левски“. 

Организаторите призираха децата с грамоти и по един комплект за рисуване „Малкият художник“. 

Г.Христов

Божидара Чернева бе победителя при най-малките
Свенливите мъничета се притесняваха при получаването на наградите си
За всеки имаше комплект "Млад Художник"
Корай Рашид от "Климент" бе първи при учениците

Сюжетите на пътя според децата

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини