От х:

Днес в x:

Двама от Хасково с максималните 100 точки на матурата

51 са пълните шестици, получени от хасковски зрелостници, съобщиха от инспектората по образование в Хасково след обобщаване на резултатите от матурите. Пълните 100 точки от изпита обаче са получили само двама, на теста по математика, уточни шефът на инспектората Иван Панайотов. Това са Тенчо Тенев от езиковата гимназия „Проф. Д-р Асен Златаров“ и Ваня Петкова от хасковската ПМГ.

425 са двойките, получени от зрелостниците в областта по всички предмети. 589 са отличните оценки. От тях 229 са отличните оценки по български език и литература, допълни Панайотов.

Средният успех на хасковските зрелостници по български език е 4.08, с 4 стотни по-висок от миналогодишния, който е бил 4.04.

По-другият предмет, най-масово предпочитан от матурантите – географията, средният успех е 3.71. На този изпит се явиха 1000 ученици от областта.

Като цяло тази година средният общ успех от матурите по всички предмети леко се е увеличил, отчитат от инспектората. Общият успех на тазгодишните зрелостници е 4.14, при 3.97 за миналата година.

Все още нямаме обобщена информация къде се намират хасковските ученици на фона на оценките в различните области на страната, допълни Панайотов.

Тодор Кръшков

Иван Панайотов
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Последни новини