От х:

Днес в x:

Сините в Хасково зад Румен Христов за шеф на СДС

Николай Маринчев (вдясно) обяви подкрепа за Румен Христов. В средата е Георги Шишков

Общинската организация на СДС в Хасково подкрепя Румен Христов за председател на партията. Това заяви на пресконференция днес секретарят й Николай Маринчев. Сините избори за шеф на СДС ще се проведат на 8 юли, а за 15-и се предвижда втори тур, ако няма избран на първия.

На днешната пресконференция областният шеф на сините Георги Шишков обясни и позицията на местните активисти за развода с хората на Иван Костов. „Споразумението за нова Синя коалиция не го биваше. Не бяха защитени интересите на СДС“, обясни Шишков. Той допълни, че областната структура на партията все още не е решила кой кандидат за председател да подкрепи. Все още няма и яснота кои ще са те, само неофициални разговори, каза Шишков. Той предположи, че за шефския стол ще се борят поне трима, единият от които ще е кандидатът на сините за президент Румен Христов.

По този повод местните активисти разпространиха и декларация, в която призовават синята номенклатура да отстъпи „встрани“, за да направи място за „честни и безпристрастни избори за председател на партията“.

Шишков каза още, че на 8 юли във всеки общински център ще има изборна секция. Кандидатите ще разполагат с около две седмици за кампаниите си.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини