От х:

Днес в x:

Дават диабетиците на прокурор за злоупотреби

Дора Александвора събира членски внос преди събранието

Истински опит за преврат на ръководството на хасковския клуб на диабетоболните се състоя на общото им събрание днес. То се проведе в голямата зала на областната администрация, понеже от месеци клубът не разполага с помещение.

Оставка подаде дългогодишният член на управителния съвет Дора Александрова. Тя обясни оттеглянето си след 12 години на този пост с напредналата си възраст и влошено здравословно състояние. В емоционално изказване тя помоли петдесетината присъстващи да гласуват и да я освободят от задълженията й.

Веднага след нея думата поиска Димитър Димитров. Той е претърпял вчера операция, затова бе с превръзка на окото. Димитров предложи освобождаване на целия тричленен Управителен съвет и избор на нов. В новия управителен орган той предложи себе си, адвокатът Димитър Пелтеков и бившата областна управителка Райна Йовчева.

Димитров заяви, че е подал сигнал в прокуратурата за злоупотреби в дружеството, упрекна председателя на клуба Петър Дялков, че е управител на две почивни бази – едната в Тетевен, другата във Вършец и на практика няма възможност да движи нещата в хасковския клуб на диабетиците. Затова, по думите му, клубът е без собствен офис, на практика не развива никаква дейност, а членовете му страдат от заболяване, което се нуждае от непрекъснати грижи и помощ.

Димитров очерта дори програмата на новото ръководство – пълна финансова ревизия, спешно настаняване в нов офис, осигуряване на безплатни тест-ленти за измерване на кръвната захар, безплатна храна за най-нуждаещите се членове на клуба, безплатни дърва за членовете-инвалиди.

Изказването му предизвика истинска буря от противоположни реакции. Едните негодуваха срещу старото ръководство, като изтъкнаха факта, че председателят Петър Дялков дори не бе счел за нужно да присъства на днешното събрание, въпреки че е бил уведомен, другите пък заподозряха самопредложилия се Димитров в користни намерения.

След ожесточени изказвания и дебати все пак оставката на Дора Александрова бе гласувана. До избор на ново ръководство обаче не се стигна. Бе решено да се насрочи ново общо събрание на 20 юни, когато да се избере нов Управителен съвет на дружеството на диабетиците.

Тодор Кръшков

Опашка от желаещи да се запишат за събранието
Димитър Димитров (с превръзката на окото) чете искането за оставка на старото ръководство и предлага себе си в новото
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини