От х:

Днес в x:

Българи в Германия даряват 25 хил.лв помощи за наводнените в хасковско

Шефът на д-р онкодиспансера Венко Балабанов избира каквото му е нужно

С помощта и посредничеството на българи в Хамбург Германия са събрани помощи за пострадалата от наводненията община Хасково. Тъй като общественият интерес бе фокусиран най-вече върху местата с човешки жертви, като с. Бисер, щетите в хасковско останаха в сянка. Нашите сънародници зад граница решили да поправят това. Те се свързали с немската благотворителна организация Арбайтер Самаритер Бунд, които посетили на място най-пострадалото село Динево, други наводнени места, социалните домове в общината. След като се осведомила за най-належащите нужди, организацията закупува 33 многофункционални болнични легла, 9 обикновени болнични легла, облекло, перилни и почистващи препарати, спално бельо и др. Специално за забавачката в Динево са закупени детски играчи плюс детски легълца. Немците са се възмутили от старата метална пързалка и специално добавили от себе си и пластмасова пързалка. Преди дни, община Хасково е била поканена да отиде до Хамбург за да си прибере помощите. Те вече са в общински складове и предстои да бъдат разпределени. 

Като особено ценни са преценени многофункционалните болнични легла, които ще покрият нуждите на Дома за Стари хора на Кенана и диспансерите в града. 

Организацията Арбайтер Самаритер Бунд /Arbeiter Samariter Bund/ е със седалище град Хамбург. Това е една от най-големите благотворителни организации в света. Една от първите, която оказа помощ за пострадалите от опустошителното земетресение в Хаити през 2010-та година.

Г.Христов 

Лекарите харесват най-много болничните легла

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини