От х:

Днес в x:

Започват пътя-убиец в Симеоновград до 30 юни

Премиерът с кмета на Симеоновград Пейчо Стайков

До 30 юни е крайният срок, в който общината в Симеоновград ще има възможност да подмени старите водопроводни тръби на улицата-убиец „Съединение“. На следващия ден тръгват багерите. Става дума за улицата, на която преди година при жестока катастрофа загинаха шестима младежи. Тя е част от международния път за Русе и е в окаяно състояние.

Крайният срок за започване на ремонта й стана ясен днес при инспекцията на премиера Бойко Борисов на трасето на строящата се магистрала „Марица“ край харманлийското село Поляново.

Премиерът пристигна видимо ядосан и веднага потърси кмета на Симеоновград Пейчо Стайков. „Как може такова безобразие? Кмете, как може да оставиш града в такова състояние? Направо ме беше срам да спра там. Откога си кмет?“, обърна се Борисов към градоначалника. „От шест месеца“, отвърна Стайков.

„А преди това кой беше?“.

„От партията на Костов“, рапортува кметът.

„Браво. Костов, който толкова ни критикува, да дойде да си види хората. Срамота“, отсече Борисов.

„Готови сме да пуснем багерите още утре. Но ако не са сменени тръбите на водопровода, пет години няма да може да ги пипнете. Затова, последна възможност. До 30.06? Добре, на 30.06. съм в Симеоновград. Да проверя“.

Пейчо Стайков повтори, че дотогава старите тръби ще са сменени с нови. За това ще са нужни около 300 000 лева, които кметът гарантира, че ще осигури навреме.

Премиерът не пропусна да се похвали със строителството на магистралата, което върви по график. По план „Марица“ трябва да е готова до август 2013 година. Тя ще свързва граничния пункт „Капитан Андреево“ с магистрала „Тракия“.

За днешната инспекция на строителстовото край Поляново бяха пристигнали депутатите от ГЕРБ ИВан Петров и Румен Данев, кметовете на Димитровград Иво Димов и на Харманли Михаил Лисков, областният управител Ирена Узунова, шефове на фирмите, които строят аутобана.

Тодор Кръшков

Борисов не пропусна да се здрависа и с някои от местните хора. 78-годишният Димитър Иванов му обясни, че са доволни от близостта на строежа, част от работниците били под наем в Поляново

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини