От х:

Днес в x:

20-годишен загина в катастрофа до Поляново, близките му готови за вендета

Единият от шофьорите-23 год Бариш

20-годишен младеж е загинал на място след челен удар между два автомобила по пътя Харманли-Хасково, до разклона за Поляново. Още двама са ранени, единият от които е в хасковската болница. 

Кървавата драма се е разиграла тази сутрин между 3 и 4 сутринта. По посока Харманли, пътува българско Пежо 406, управлявано от 23 годишният Бариш. Той е турски студент в Пловдив и отива на среща с баща си в Любимец. Той пък идва с Тир, чак от Швеция. Двамата ще продължат заедно за родното Кърлкларели където бабата на Бариш ще претърпи животоспасяваща операция на следващия ден. 

Точно на полегатия завой до поляновския разклон, в обратна посока пътува Фолксваген с трима души в него. По неизвестни причини, двете коли са се ударили почти челно. На място остава 20 годишният шофьор на  Фолксвагена, на име Сейхан. Един от двамата му спътници е бил ранен и заклещен в ламарините. Напуснал е смачканият автомобил чак когато пожарната разрязали колата. Отказал обаче да се качи в пристигналата линейка на спешна помощ. Шофьорът на Пежото е откаран в хасковската болница, където е констатирано че има леки травми в крака и устата, без опасност за живота. 

В същото време пристигнали на място роднини на починалия водач заплашват със саморазправа студента. Готвели се дори да атакуват болницата. Пред отделението с пострадалия е била командирована полицейска патрулка, но слава богу опити за посегателство не е имало. Въпреки това, до момчето неотлъчно е баща му. 

Бариш заяви че няма обяснение за катастрофата. Карал си в своята лента, при това с около 70 км/час. „Тръгнах от Пловдив в 1 часа и чак в 3 часа бях до Харманли. Не бързах, с татко се уговорихме, че имаме време до срещата“ допълни шокирания младеж. Категорично отрече да е заспивал зад волана. Настоя, че ударът върху колата му е бил от лявата страна, тоест шофьорското място.

Haskovo.net отправи официална молба до полицията да разреши снимките на двете возила, които се намират в районното управление в Харманли. От полицията обаче отказаха да допуснат фотографи с мотива, че колите са обект на досъдебно производство.

В ранния следобед дойде и официалната версия на разследващите: причината за инцидента е неправилно движение на Пежото, което е навлезло в насрещното и е ударила пътуващата в обратна посока кола-Фолксваген Пасат. Починалият е от село Стамболийски, откъдето са и спътниците му-40 год жена и мъж на 21 г. Жената е с охлузни рани, мъжът със скъсани коленни връзки.  

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини