От х:

Днес в x:

Отличничка ни прославя на немски с Краси Балъков

Надя и Михаела представиха училището на международна олимпиада по немски

10-класничката от хасковската Езикова гимназия Михаела Кирякова прослави школото и града си на немски на международна олимпиада по езика на Гьоте, включваща 88 страни и 1400 училища. Момичето спечели едномесечно гостуване и обучение в германски град и местно учебно заведение, на пълни разноски от немска страна. По предварителна информация, визитата струва към 6-7 хиляди евро, които се поемат от организаторите на олимпиадата.

Михаела заслужи успеха с презентация на личност която е оказала влияние върху българският и немският народ. Като върла футболна фенка, тя избира Красимир Балъков. Легендата на българският национален отбор по футбол е легенда и в Германия, а в Щутгарт още го боготворят, като един от най-великите майстори на кръглата топка играл в едноименният отбор. Виртуозът от Велико търново е част и от най-големият успех на българският футбол-4-тото място на световното първенство по футбол в САЩ през 1994-та година. Както биха казали немците, das ist fantastisch !

Фантастичните 10-класнички Надя Халваджиева и Михаела Кирякова бяха единствените представители на хасковската немскоезична школа в тази олимпиада. Надя представи презентация на прима балерината на Берлинската опера, българката Вяра Начева. Надя обаче не успя да спечели награда като съученичката си, просто за българия тези стипендии са само 8.

Това е вторият пореден приз за езиковата от тази олимпиада. Заслугата е на преподавателките по немски език в училището Дияна Андонова и Катя Ласкина.

Г.Христов

С учителките Катя Ласкина и Дияна Андонова
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини