От х:

Днес в x:

Цветанов ще прави „Ноу Камп“ в Бисер

Замът на БФС Антон Попов/вдясно/ обсъжда с капитана Пламен възстановяването на стадиона. Добрата новина зарадва областната Ирена Узунова

Модерен стадион с изцяло ново тревно покритие, седалки и съблекални, ще има удавеното село Бисер. Почти като „Ноу камп“ шегуват се хората от селото. Заслугата за възстановяването на стадиона е изцяло местна или по-точно, на капитанът на детският футболен отбор Пламен. Той лично помолил вицепремиера, който обещал децата на селото отново да могат да играят футбол.

Днес в селото пристигна заместник председателят на българският футболен съюз Антон Попов, за да задейства процедурата. По разчет, ще бъде поставена изцяло нова тревна настилка със съответните дренажи. Подмяната на почвения слой под терена и зачимяването струва не по-малко от 150-200 хиляди лева ако може да се вярва на футболните хора в Хасково, които се опитаха да подменят тревата на Ямача, когато още Хасково имаше отбор. Не успяха, заради липса на пари. Заедно със седалките и съблекалните, инвестицията може да набъбне до половин милион, предположиха футболни деятели.

Днес започна разрушаването и разчистването на пострадалите от наводненията къщи на селото. До момента са разчистени 4 терена, остава разчистването на още 47 руини.

Г.Христов

Багерите захапаха останките на село Бисер
Разчистваше се бързо
Тече възстановяването на електрическата мрежа
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини