От х:

Днес в x:

20-годишен заподозрян, че е заклал Георги Минков край Крум

20-годишният Станимир Колев от Димитровград е заподозрян за убийството на 66-годишния Георги Минков край димитровградското село Крум. Трупът на възрастния мъж бе открит рано сутринта в понеделник от служител на помпената станция край селото. Първоначалният оглед на криминалистите установил , че мъжът е с прерязано гърло.

В дирите на младия димитровградчанин полицаите влизат благодарение на щастливо обстоятелство, макар че първоначалните им подозрения се били насочили към помпиера, казаха за Haskovo.net отлично запознати с разследването.

Предишния ден патрулиращ екип на районното полицейско управление се натъкнал на Станимир, който вървял пеша в студа по пътя за Ябълково. Униформените го спрели за проверка, защото им се сторил подозрителен. Забелязали и нож, който младият мъж носел със себе си.

Станимир обяснил, че отива при баба си в Ябълково. Полицаите го качили в патрулката и го откарали до посочения адрес, който наистина се оказал на бабата. Възрастната жена потвърдила, че това е неин внук. Униформените го оставили в дома й и си тръгнали.

Когато обаче се разнесла вестта за убийството, си спомнили за подозрителния млад мъж с нож в джоба.

Станимир Колев е подложен на детектор на лъжата. Уредът показал, че младият мъж лъже за някои обстоятелства. По-късно той признал деянието си. В късния следобед днес се провежда следствен експеримент с него на мястото на убийството – помпената станция до Крум.

Станимир Колев е познат на полицията с дребни провинения. По неофициална информация той не бил чужд и на наркотиците. Попитан от разследващите за мотивите си, отговорил: „Още сутринта като излизах от къщи имах желание да заколя някой циганин. Който и да бях срещнал, щях да го убия“.

Още тази вечер на Станимир Колев вероятно ще му бъде повдигнато обвинение в убийство, каза за Haskovo.net говорителят на окръжната прокуратура в Хасково Павел Жеков. Той допълни, че навярно ще се иска от съда да му наложи и постоянна мярка на неотклонение „задържане под стража“, след изтичането на 72-часовия срок.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини