От х:

Днес в x:

Шамар за 100 хил. долара. Безсрочна дисквалификация за Чисора

Сн.: WBC

Световния боксов съвет (WBC) е дисквалифицирал безсрочно британеца Дерек Чисора заради поредицата скандали в Мюнхен преди и след боя с Виталий Кличко. Чисора няма да може да излиза на ринга за WBC докато изкара специалните курсове за управление на гнева, пише на официалния сайт на WBC.

WBC ще се произнесе в скоро време по случая Чисора, като британецът може да бъде глобен и да получи допълнителни санкции. Чисора вече е изключен от рейтинга на WBC.

Чисора би шамар на Виталий Кличко след меренето на тегло преди срещата в Мюнхен, след това изплю вода в лицето на по-малкия му брат Владимир Кличко. Боят завърши с победа по точки за Кличко-старши, с което той си защити световната титла на WBC. На пресконференцията след това Чисора се сби с бившия световен шампион Дейвид Хей. Впоследствие Хей се отказа от мача с Чисора

Федерацията по бокс на Германия (BDB) глоби британеца 100 хил. долара. Те са му удържани от хонорара за боя с Кличко.

На 14 март делото на Чисора ще се гледа от Боксовия контролен съвет на Великобритания (BBBC). С инцидента с Хей се занимава германската полиция.  

Дисквалификацията, наложена на Чисора от WBC, не го ограничава да участва в срещи, организирани от другите боксови организации. 28-годишният боксьор тежка категория, родом от Зимбабве, е втори във Великобритания и 15-ти в света. В момента 9-ти в рейтинга е Кубрат Пулев, а братята Кличко са на първите 2 места.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини