От х:

Днес в x:

Мародери плъзнаха из Бисер. Тянкова пое окръжния съд. Преглед на печата

Масово съкращение спира Хасково от програма за заетост, пише в челно заглавие на първа страница „Хасковска Марица”. За срок от 9 месеца до 1 година, държавата ще плаща обучението и заплатите на 325 регистрирани безработни от областта-да бъдат озеленители, работници по чистотата, градинари и др. Парите идват по оперативна програма развитие на човешките ресурси. Тези пари обаче са недостъпни за Хасково, единствената община където няма нито един ангажиран по програмата. Причината е, че в  най-голямата община в областта е имало масови уволнения на служители през 2010 година. А това е задължително условие по програмата- общините да не са извършвали такива съкращения след юли 2008 година.

Пари от ЕС за заплати и осигуровки за наети безработни ще получат Минерални бани – за 95 души, Тополовград – 90, Димитровград – 63. По същата програма ще работят и в Любимец, Свиленград, Ивайловград.

Миглена Тянкова пое окръжния съд, анонс над главата на вестника. Темата е водеща на 3-та.

Цветанов връчи по 5 хил. лв. на героите от Бисер, акцент от 2 страница. Вчера вицепремиерът лично връчи наградите на Атанас Атанасов, Атанас Георгиев и Красимир Колев за героизма им при спасяването на хора в харманлийското село по време на потопа.

600 000 лв. глътна скъсаната дига край Свиленград, друго заглавие от 2-ра. Данните са от главния инженер на „Напоителни системи” Любомир Денев.

Злобата и завистта в България нямат почивен ден, заглавие на интервю с Боян Радев на 5 страница. На 25 февруари тази година спортната легенда навършва 70 години, което е и повод за разговора с него.

Мародери плъзнаха из Бисер, заглавие над главата в „Новинар юг”. Темата е водеща за 2-ра. Половин дузина роми са били задържани вчера в удавеното село. Те обикаляли калните сокаци с каруци, в които събирали старо желязо. Селото обаче се охранява денонощно от полиция и жандармерия. Не е ясно обаче защо изданието ги нарича мародери, след като в каруците нямало задигнати вещи и покъщнина.

С 1.7 млн. лв. вдигат 46 нови къщи в удавеното село, водещо заглавие на първа страница. Това обяви вчера вицепремиерът Цветан Цветанов. 1 млн. лв. са дарение от ГЕРБ, 700 000 лв. - събрани от БЧК.

Тримата герои от Бисер с награди от Бисер, продължава темата друго заглавие на първа страница, която впрочем е изцяло посветена на харманлийското село.

Половин век Харманли и Бисер делят Извора на Белоногата, анонс от първа, материалът е на 6-та.

Съдят след месец украинка за убийство в Добрич, водещо на криминалната страница. Дело за убийство отпреди 15 години започва на 22 март.

И шестима съдии от Димитровград скочиха срещу Цветан Цветанов, друго заглавие от 3-та. Магистрати от районния съд пратили декларация, в която призовавали Висшия съдебен съвет да изпълнява законовите си функции.

Има си хас да ги призовава за обратното.

Регионът с два балнеокурорта от национално значение, водещо на 4-та. Това са Минерални бани и Меричлери.

Свиленград вкара 11 гола на гръцки селяни, акцент от спортната страница. Отборът на граничния град забил 11 попадения във вратата на тима от Неа Виси. Мачът бил контрола.

Нова бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини