От х:

Днес в x:

Лондонската седмица на модата свърши. Да живее модата

По инерция смятаме Париж за световна столица на модата. Всъщност Лондон има също толкова основания да носи тази титла. Поне през последните 6 дни. От 17 до 22 февруари продължи  London Fashion Week, съпроводена с авангарден блясък и артистична атмосфера.

На 60 видео екрана в лондонското метро в реално време се показват дефилетата. Акредитиран фотограф е допуснат зад кулисите на Лондонската седмица на модата и предава репортажи директно оттам. Пълната програма на събитията се публикува в Twitter на @LondonFashionWk, на сайта http://www.londonfashionweek.co.uk/ и много други в интернет, а статии за модното съзвездие, изсипало се в Лондон има всеки ден, по всички медии.

Както всяка модна седмица от 2010-та година насам, и тази върви с live видео от дефилетата в интернет. То може да бъде видяно и след края на London Fashion Week на сайта. Избрах оттам Вивиан Уестууд, но тази година има отново големи имена, които си струва да видите накъде са тръгнали. Просто защото всички ги следваме.

Особено много се изписа за Стела Маккартни, която направи разбиващ денсмоб, гледайте и него. Нейното специално представяне събра знаменитости като Риана, Кейт Мос и Марио Тестино, но основната причина да се присъедините към публиката му е, че е уникално енергийно. Танцуващата по масите, например, е Amber, професионална танцьорка и супермодел на Vogue. И за да се доизясни ситуацията - действието се развива в църква, храната е веганска.

Така е в една столица на модата.

Лондонската седмица на модата се провежда два пъти годишно – през февруари и през септември. Тя е едно от четирите най-големи световни модни събития, наравно със седмиците в Ню Йорк, Париж и Милано.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини