От х:

Днес в x:

Заместник - кметът Желев: Много е скъпо да купуваме снегорини

11- те снегорини на общинско предприятие „Екопрогрес“ се задъхват и не могат да се справят с почистването на всички улици в града. Разчистването се възпрепятства и от безобразно паркиралите на платното автомобили. Това призна на брифинг заместник-кметът на общината Златимир Желев. Големият проблем дошъл от липсата на договор със снегопочистваща фирма.

„Много е скъпо да се купуваме снегорини. Те струват между 150 000 и 200 000 лева, а се използват два месеца през годината. За това и много от фирмите за целта преустройват селскостопански машини. Ако и през следващата година липсва кандидати за снегопочистването, ще го мислим.“, каза Желев. Той допълни, че заради липсата на договор със фирма, снегопочистването ще излезе по-евтино на общината.

Въпреки апела на кметството, автомобилите, паркирани на възлови хасковски улици, не били преместени, убедил се с очите си заместник-кметът. Според него при това положение няма как снегоринът да мине през платното. По-малките машини, които мога да пуснат, пък нямало къде да събират изчистения сняг. Желев разказа и случай, в който хасковлия налетял на бой на шофьор на снегорин, за това, че ще му затрупат току-що разчистения от него тротоар пред дома му.

Христина Котларска

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини