От х:

Днес в x:

Търсят се началници на 7 отделения в МБАЛ

До началото на април трябва да бъде готов списъка с новите шефове

За 7 отделения в хасковската многопрофилна болница е стартиран конкурс за шеф, съобщи изпълнителният директор на лечебното заведение д-р Славчо Близнаков. До началото на април, отделенията вече трябва да бъдат с редовни началници. Повечето, в момента се управляват от временно изпълняващи длъжността. Това са отделенията по Ортопедо-травматология, Нервно, Уши, нос и гърло, АГО, Функционално отделение/скенер, ехография и т.н./ и новоразкритите отделения по Неврохирургия и Физиотерапия.

Вече работещото отделение по физиотерапия и рехабилитация началник е д-р Кондакчиева. Там работят още двама специалисти. Отделението по Неврохирургия ще се ръководи от д-р Румен Филипов, досегашен неврохирург в Александровска болница. Той обаче също трябва да премине през конкурс. В отделението по неврохирургия ще премине и единственият към момента неврохирург в МБАЛ д-р Делчо Каравасилев.

Кандидатите за шеф на отделенията могат и да не са работили досега в болницата. Длъжни са обаче да отговарят на следните условия: висше медицинско образование, придобита спациалност по профила на отделението и не по-малко от 5 години стаж по специалността, след придобиването и.

Конкурсът ще бъде в три кръга-подаване на документи, писмена разработка на тема „Визия за развитието на отделението“ и събеседване с комисия. В комисията отново ще се канят външни специалисти, да оценяват представянето на кандидатите. На предишният конкурс през есента на миналата година, именно на събеседването бяха „скъсани“ няколко началници на отделения, които кандидатстваха за нов мандат. Отделно от това, всеки кандидат, който изкара оценка по-ниска от 4.50 на писменият изпит, не се допуска до участие в събеседването.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини