От х:

Днес в x:

Читател: Как да глобим общината за това, че е непочистено?

Улица Лонгоза според нашия читател

Какво трябва да направим, че общината не си е свършила работата с почистването на улиците от снега и извозването на боклука? Нали за това си плащаме? Този въпрос многократно бе задаван от читатели на Haskovo.net недоволни от бедственото положение в което се намират техните квартали. Публикуваме един от многобройните сигнали, без съкращения и редакторска намеса, от уважение към читателят ни, който се е представил с името и фамилията си. И заради интересното предложение в края на неговото писмо. Още повече, че подобни проблеми не са характерни само за упоменатият Младежки Хълм а и за 80 % от улиците на областния град.

Писмо от Иван Маринов, живущ в кв. Младежки хълм:

Живея в квартал Младежки Хълм. Изпращам ви снимки /снимка бел.Ред/от ул.“Лонгоза“гр.Хасково. Улицата е дълга около 150 метра и свързва немалка част от кв.“Младежки хълм“с бул. „Освобождение- водещ към центъра на града и към изхода за гр.Кърджали. Но въпреки това никой от общинската управа явно не счита, че тук живеят хора и те ще са доволни да се почиства от време на време уличката им. Снимките са правени през ден, а преди и след това има още по един- т.е. вече пети ден сме в очакване и на нашата улица да изгрее цветът на снегорина. Но не би.. Тук по-често виждаме да минава Халеевата комета, от колкото снегорин- всъщност вече забравихме как изглежда последния. Но за сметка на това по улицата могат да минат джипове и микробуси, които оставят хубави дълбоки следи, от чиито коловози трудно обикновен автомобил може да излезе (да не кажа невъзможно). На една от снимките дори се вижда как живущите на улицата се справят с дълбоките коловози- с мотики, кирки, лопати и прочее земеделски инвентар.

Хубавото в случая е, че поне уличните котки и кучета са нахранени и не гладуват в този студ- контейнера не е изхвърлян от седмица, прелива, има и около него достъпна за всякакви животинки храна.

Оценявам усилията на отговорните люде в Община Хасково да се погрижат за здравето на бездомните животни и да ни върнат във времето на ленинските съботници, но ако аз не си платя данъка или таксата смет, Общината няма да ми извърши искана от мен услуга. А най-вероятно ще отнеса и някоя санкция. А сега, когато Общината не изпълнява своите си задължения, за които сме си платили чинно, ние живущите в квартала какво трябва да направим- да я глобим? Да си искаме обратно парите от данъци и такси, с които се издържа?

По почина на етажната собственост, предлагам да се създаде и квартална такава, та следващата година данък сгради и такса смет (които не са никак евтини в Община Хасково- даже напротив) да внесем не в Общината, а по сметката на дружество, което ще ни извозва сметта и ще ни чисти 150-метровата уличка. А не да се чувстваме живущи в Балкана и като падне снега, чакаме да се запролети, та да можем да излезем.

Местоположението на ул. Лонгоза
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини