От х:

Днес в x:

Скъса се дигата на Марица. Генералово наводнено

Такава е обстановката на границата

Дигата на река Марица се е скъсала преди минути в района на граничното село Генералово. Селището се наводнява. По първоначална информация тепърва се очаква мощна приливна вълна. На там ще отпътуват областния управител Ирена Узунова, вътрешният министър Цветан Цветанов и еврокомисарят Кристалина Георгиева, които са в село Бисер.

Преди минути екип на Haskovo.net потвърди скъсването на дигата, но съобщи, че засега са залети само земеделски площи и водата едва е стигнала селото. Добрата новина според местният кризисен щаб е, че нивото на Марица спада и очакваното наводняване ще бъде минимално.

Границата бе наводнена още снощи заради придошлите води на река Каламица. Граничен пункт Капитан Андреево бе затворен.

Пътната обстановка остава усложнения.

Пътят Харманли – село Иваново остава затворен и днес. Отнесен мост по пътния участък блокира движението по трасето. Това съобщи шефът на Областното пътно управление инж. Живко Боговски. Остава затворен пътят Бориславци- Малки Воден, както и първокласният Любимец Свиленград. Няма други затворени пътища.

От 10 до 30 см. е снежната покривка в областта, допълват от пътното управление. Въведено е ограничение за товарни автомобили с обща маса над 10 тона.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини