От х:

Днес в x:

Хасковски куриоз: 4 квартала на сухо, заради наводнение

Наводнението спря топлото в училищата и водата в чешмата

4 хасковски квартала и други обособени райони са без вода днес сигнализираха наши читатели. Безводието е от сутринта, съобщи Румен Стоянов от улица Чучулига в квартал Хисаря. „Съобщават ни че помпите им били наводнени. На дежурния телефон ни „посъветваха“ да сме ходили в другия край на града, за да се запасяваме от там“ възмутен бе младият мъж. По думите му, така и не им било казано кога ще се възстанови водоподаването.

Опитът ни да установим фактическото състояние на нещата срещна откровеното неверие на управителят инж. Петко Стойчиев. Каквито и помпи да са под вода, ние имаме огромни резервоари които могат да поддържат водоподаването в целия град до 48 часа“ отсече началникът. Той бе в харманлийско и любимешко, където има населени места без водоподаване и положението е критично. “ В Хасково има аварии и на някои места сигурно няма вода, но цели квартали-не“ категоричен бе Стойчев. Посъветва ни да видим сайта на ВиК за достоверна информация. Видяхме.

Там официално се съобщава, че заради наводнени 6 броя кладенци в източната зона на града и 4 броя кладенци в западната, е нарушено водоподаването към кварталите Младежки Хълм, Тракийски, Кенана и бирената фабрика. Не се посочват евентуални срокове за възстановяване на водоподаването.

В същото време от ВиК съобщават, че заради наводнението са залети помпените станции в Бисер, Иваново, Славяново и Лешниково, като също така е спряно водоподаването в Дрипчево, Изворово, Поляново и Орешец. На много места е спряно ел захранването и това епричина за безводието. От ВиК обещават водоподаването в районите да бъде възстановено след спадането на нивото на р. Марица. И препоръчват, дори и там където има вода, тя да се използва само за санитарно хигиенни нужди, а не за пиене.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини