От х:

Днес в x:

Наводни се димитровградският театър

Дъждът наводни театъра в Димитровград

Проливният дъжд, който вали от часове над града наводни репетиционната и шивалнята на димитровградският общински театър. От покрива водата капе и в гримьорните.

"Заедно с екипа подсушаваме от обяд, изнасяме кофи с вода и се опитваме да завием с найлони, където това е възможно, за да не допуснем течове и в залата", разказа директорът Тодор Боянов.

На място днес пристигна и заместник-кметът Владимир Митрушев, който се е запознал с щетите. Очаква се утре сутринта специалисти от общината да потърсят решение на проблема с наводнението.

Течовете има и над електрическото табло, заради което е изключен тока в театъра, каза още Боянов. По думите му, положението се влошава, защото водата в репетиционната вече е до глезените и отива към гримьорните.

От Общински театър "Апостол Карамитев" не изключиха варианта, планираният за утре благотворителен концерт срещу насилието на възпитаниците на ПМГ "Иван Вазов" да бъде отложен. "При създалото се положение е твърде опасно да включваме електрическата инсталация", коментираха още от ръководството на димитровградския театър.

Водата е заляла репитиционната зала, отива към гримьорните

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Последни новини