От х:

Днес в x:

Школата по Винг Тчун преподава самоотбрана в училище

Петър Петров и сихинг Георги Митев (отляво надясно) показват техники за самоотбрана

Преодолейте пристъпа на паника и преценете адекватно позицията си и тази на противника. Използвайте гласа си като средство да привлечете вниманието на околните и те евентуално да ви помогнат. Сложете ръцете си пред тялото. Това бяха част от препоръките, които инструкторът на хасковската школа по Винг Тчун сихинг Георги Митев отправи към седмокласниците от СОУ “Васил Левски“ в случай, че са обект на агресия. В открит урок той показа основни техники за защита от психическо и физическо насилие, тествани в немски училища. Програмата е взаимствана от Европейската Винг Тчун организация. В презентацията участва и един от учениците от школата в Хасково Петър Петров.

„Бдителността ще ви предпази от най-силното оръжие на нападателя – елемента на изненадата, а предварителната подготовка ще ви даде знания затова как да се защитавате адекватно.Във всеки един момент на конфликта запазете спокойствие и бъдете готови. Дръжте се на положение и с необходимата увереност, като същевременно не спирате да се оглеждате за евентуален изход, посъветва учениците инструкторът.

В открития урок бяха показани и ефективни техники за самоотбарана. В демонстрацията се включи и един седмокласник, който тренира карате. Тийнейджърът пожела да види как се действа срещу висок ритник в главата и прав удар. За усърдието си той получи като подарък карта за Винг Тчун.

Открити уроци за превенция от психическо и физическо насилие ще бъдат изнесени и във Финансово-стопанската гимназия „Атанас Буров“, Професионалната гимназия по дървообработване и строителство „Цар Иван Асен Втори“, ОУ “Любен Каравелов“ и ПМГ „Акад. Боян Петканчин“.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини